Steeds meer mensen kunnen niet meer rondkomen

Zoals Nibud.nl ook schrijft ‘Dat de groep die geholpen moet worden groter is dan de groep die nu geholpen wordt, is heel duidelijk.’

Consumentenprogramma Kassa stond maandag uitgebreid stil bij de inflatie en de steeds grotere groep mensen die erdoor in de problemen komen. Verschillende mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen deden hun verhaal en ook Nibud-directeur Arjan Vliegenthart schoof aan.

‘In het bijzonder de regering, maar ook woningbouwcorporaties, energiebedrijven en werkgevers zijn aan zet om dit maatschappelijke probleem op te lossen’, betoogt Vliegenthart. Steeds meer mensen kunnen niet meer rondkomen, en ‘dat is niet omdat ze geld aan rare dingen uitgeven, maar simpelweg omdat dat wat ze hebben niet meer genoeg is om de allerbelangrijkste uitgaven te kunnen doen.’

‘Vertel je verhaal, laat je stem horen,’ sluit Vliegenthart af. ‘Want als je je niet laat horen, word je vaak ook niet gevonden.

Ga dus naar je gemeente en vraag om hulp. En schaam je vooral niet, want je bent echt niet de enige.’

Kijk de aflevering van Kassa hier terug. #Nibud #Kassa #inflatie #armoede #koopkracht

Best Budget Beheer is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Best Budget Beheer uit Koog aan de Zaan : budgethulp, budgetteren, financiële hulp, hulp bij schulden, deurwaarders, incassopost, elke maand geld tekort, financieel overzicht krijgen, budgetplan, hulp bij post, hulp bij betalingen, hulp bij meelezen post, ik kan mijn rekeningen niet meer betalen, .

bron : Best Budget Beheer

Geplaatst op woensdag 24 augustus 2022.