Therapeutische Medicinale Massage

Als u een ernstiger gezondheidsprobleem heeft, dat onder behandeling is bij een arts, kan massage een zeer heilzame en onmisbare behandelmethode zijn. Ik heb de nodige opleiding en ervaring en kan u helpen bij de behandeling en het herstel van:
- Orthopedische ziekten die een operatie vereisen.
- Degeneratieve aandoeningen van de gewrichten
- Ziekten van het centrale en perifere zenuwstelsel

In de preoperatieve periode zal ik uw spieren voorbereiden, zodat wanneer u na de operatie weer gaat bewegen, ze goed worden geactiveerd en in balans zijn en dit zal leiden tot een sneller en efficiënter herstel.

In de late postoperatieve periode, na toestemming van uw behandelend arts of fysiotherapeut, kan massage een onmisbare aanvullende therapie zijn bij fysiotherapie.

Als u geïmmobiliseerd bent door een trauma (breuken, verstuikingen, beschadigde pezen en zenuwen), zal ik zorg voor de verzwakte conditie van de spieren, evenals mogelijke contracturen (beperkte beweging van de gewrichten). Massage kan ook nuttig zijn in het geval van verlamming veroorzaakt door schade aan het centrale zenuwstelsel (beroertes, hersenverlamming) en perifere zenuwen.

Therapeutische massage is selectief en wordt toegepast in gecontroleerde doses, afhankelijk van de diagnose en de individuele toestand van elke patiënt.

Mogelijke technieken zijn onder meer:
- Isometrische oefeningen
- Post-isometrische relaxatie (PiR)
- Proprioceptieve neuromusculaire facilitatie (PNF)

Thalassotherapie kan ook worden toegepast, maar alleen na overleg met een arts.

Omdat de duur van de therapeutische massage niet altijd vooraf kan worden bepaald, omdat het afhangt van de huidige toestand van de patiënt en hun reactie tijdens de massage, of de procedure eindigt een paar minuten eerder, de resterende tijd wordt gevuld met een massage van een ander lichaamsdeel naar keuze.

Als u de mogelijkheid heeft, is het vooral wenselijk om direct voor een bezoek een therapeutische massage te ondergaan naar uw fysiotherapeut. Dit zal leiden tot betere resultaten in hun werk met u.

LET OP: Er zijn een aantal medische aandoeningen waarbij massage gecontra-indiceerd is! U moet uw arts raadplegen voordat u ons bezoekt.

Voel je welkom!

Boek hier uw afspraak bij Vital Stream.

Vital Stream | Massage Therapie Center is een massage uit Nederland. Trefwoorden van Vital Stream | Massage Therapie Center uit Den Haag : zeetherapie rijswijk, Thalasso Therapie rijswijk, Medicinale massage rijswijk, Massage Therapie rijswijk, Regelmatige massage rijswijk, massage den haag, massage Scheveningen, amandel- en druivenpitolie rijswijk, massageolie rijswijk, Massage Therapie Center rijswijk, Vital Stream rijswijk, Diepe weefselmassage rijswijk, bindweefsel massage rijswijk, Antistress therapie rijswijk, Rugpijn therapie rijswijk, .

bron : Vital Stream | Massage Therapie Center

Geplaatst op dinsdag 11 juni 2024.