Tip voor het weekend

Vaak zijn we geneigd om te zeggen “je bent verdrietig” of “je bent boos”. Echter ben je het niet, maar is het het gevoel wat je op dat moment hebt.

Tip voor het weekend

Wat daarbij kan helpen is je gevoel in plaats van jezelf of de ander te omschrijven. Datzelfde kun je voor je kind ook doen. Dus in plaatst van te zeggen: ‘Ik ben verdrietig’ of: ‘jij bent verdrietig’ zeg je: ‘ik voel me verdrietig’ of ‘het lijkt erop dat je je verdrietig voelt’. Als je het zo zegt, definieer je het gevoel in plaats van dat je jezelf ermee identificeert. Zoiets kleins kan een groot verschil maken. Probeer het maar eens! Leuk als je je ervaring hieronder wilt delen.

* het spel van het kleurenmonster helpt om emoties te verwoorden

Sterk met Carolien is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Sterk met Carolien uit Hoorn : driftbuien bij kinderen, coaching met paarden, coaching voor kinderen, kind met faalangst, therapiepaard, lichaamstaal kind, zelfverzekerd kind, coachingpraktijk voor kinderen, kindercoach, kindercoaching met paarden, paardencoaching, paardencoachsessies, persoonlijke coaching, persoonlijk advies, coaching in de buitenlucht.

bron : Sterk met Carolien

Geplaatst op vrijdag 24 juni 2022.