Trauma & verliesverwerking met een coachhond

Wat dapper dat je hier bent!

Een heftige gebeurtenis zoals een verkeersongeval, misbruik of de dood van een dierbare kan veel impact hebben op je leven.
Soms lukt het niet om zo’n traumatische gebeurtenis een plek te geven.

Datgene wat je hebt meegemaakt beïnvloed je in hoe je je voelt en gedraagt. Dit vreet energie. Je kan last hebben van herbelevingen, angst, verhoogde alertheid, slaap en concentratieproblemen. Maar ook prikkelbaarheid, een negatief zelfbeeld, stress, vermijdingsgedrag, somberheid en onverklaarbare lichamelijke klachten kunnen in de weg zitten. Herkenbaar?

Waarom een coachhond?
Honden kunnen een rol spelen bij het bieden van emotionele steun, het verminderen van angst en het versterken van veiligheid en vertrouwen tijdens de sessies. Ze helpen je om emoties en gevoelens te uiten en te reguleren.

Sterre en Bliksem, mijn coachhonden maken je bewust van een gedragspatroon dat jou last bezorgt. Ook kunnen zij een gewenst gedragspatroon versterken. Dit doen zij door jou te spiegelen. Zelfs het onbewuste gedrag merken zij op. Het grootste deel van je gedrag, namelijk 95%, vindt onbewust plaats. Ik als coach focus mij op het gedrag dat wordt gespiegeld. Wat de honden van jouw gedrag spiegelen vertaal ik voor jou. Dit helpt je meer inzichten te krijgen in jezelf en in jouw relaties met anderen. En het ondersteunt je bij het bereiken van je persoonlijke doelen.

Werken aan jezelf is niet makkelijk. Maar het helpt je weer te geloven in jezelf, je dromen na te jagen en je weer gelukkig te voelen. Want wat gebeurt er als je nu niks doet?

Het is eng om deze stap te zetten. I know! Ik ben daar ook geweest.
Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt.
Zet nu die stap, want je bent het waard.

Ik zet je weer in beweging, laat je ervaren en weer terug bij jezelf te komen.
Zodat je kan doen waar jij gelukkig van wordt!

Liefs Irene, Sterre & Bliksem

info@goldenlifecoaching.nl
06-13112893

Golden Life Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Golden Life Coaching uit Groningen : coaching met de hond, kindercoaching, hond als co-coach, hondencoaching voor kinderen, hondencoaching voor jong volwassenen, hondencoaching voor volwassenen, sporten met coachhond,.

bron : Golden Life Coaching

Geplaatst op maandag 8 mei 2023.