Vervolg van vorige week over de Nes scan

Hier een filmpje (1:10) over het “Bron Energie veld” in het algemeen.

Vervolg van vorige week over de Nes scan

Het eerste veld van een Nes scan. En dan in detail over je eetpatroon. Zoals ik in het filmpje al aangeef is er voorzichtigheid geboden om te bedenken wat “dieet” dan inhoud en waarom deze paars zou kleuren, dus prioriteit heeft in de scan.

Dat kan betekenen dat je een niet zo ideaal eetpatroon hebt maar dat hoeft helemaal niet. Het gaat er ook om hoe jij over eten denkt of er mee om gaat. Heb jij een streng dieet waar jij je aan houd of mag je daarin ook flexibel zijn? Is het iedere dag weer een uitdaging om het dieet vol te houden, geeft eten je dus stress. Ben jij dag en nacht bezig met proberen af te vallen. Ben jij een emotionele eter?

Heb je eerdere herinneringen dat eten je niet goed bekomen is of dat je letterlijk honger hebt geleden. Dan kan dit ook voor een prioriteit zorgen waar extra aandacht nodig is met de Nes. Wat ook mee kan spelen is hoe je eet. Snel, tussendoor en onderweg of maak jij van het eten een rustig moment met alle aandacht? Ben jij dankbaar om wat je eet. En tenslotte kan het ook nog een fysieke component zijn waardoor voedingstoffen die je nodig hebt niet goed worden opgenomen.

Zo zie je dat er meer achter zit als alleen maar dat wat je eet, je eetpatroon. Als je wilt zien hoe een Nes scan gedaan wordt, kijk dan naar de post van vorige week.

Praktijk-Balans is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Praktijk-Balans uit Venlo-Blerick : balans coach, coach, nei methode, nes health methode, meer vreugde willen, meditatie, mediteren, begeleid mediteren, gezondheid, nes, vitaliteit, balans, NEI.

bron : Praktijk-Balans

Geplaatst op vrijdag 1 april 2022.