VERWACHTING

We waren naar de oudejaarsconference van Guido Weijers aan het kijken. Een van zijn uitspraken was: "Maak niet van jouw verwachting, Mijn verplichting."

Ik vind het een mooie uitspraak.

Hij kwam bij mij binnen, want in hoeverre verplicht ik de ander met mijn verwachting.

Verwachting is aanname of hoop dat een handeling of gebeurtenis ook werkelijk plaats gaat vinden. Het moeilijke van een verwachting is dat alleen ik mijn verwachting ken. Vanmorgen nog verwachtte ik dat mijn zoon zou wachten met ontbijten tot ik beneden was. Maar hij was al aan het eten.

Ik had deze verwachting niet uitgesproken, mijn zoon wist er niets van. Ik reageerde ontstemd, wat direct de sfeer neerzette.

Mijn zoon zei sorry. En daarmee had het klaar kunnen zijn. Maar het was niet klaar. Ik besefte dat ik fout zat. We hebben het samen uit gesproken en ik heb mijn excuus gemaakt.

Ik moest direct denken aan de uitspraak van Guido Weijers.

Verwachtingen zijn mooi, maar als ze niet uitgesproken worden, kunnen verwachtingen een eigen leven gaan leiden.

Gabriëlle Coaching is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Gabriëlle Coaching uit ZUTPHEN : persoonlijke coaching, christelijke coaching, begeleiding bij stress, begeleiding bij een burn-out, coaching praktijk, coaching bij overbelasting, life coach, coaching en begeleiding met een creatieve twist.

bron : Gabriëlle Coaching

Geplaatst op donderdag 5 januari 2023.