Waarom bewust verbonden ademtherapie?

Ademsessies kunnen een goede aanvulling zijn op verschillende soorten therapie, maar ook hebben mensen baat bij het alleen volgen van de ademsessies. Een traject van ademsessies kan hetzelfde resultaat hebben als 10 a 20 therapeutische gesprekken.

Door de adempatronen te ontdekken wordt duidelijk wat vastzit in het onderbewustzijn; gevoelens zoals bijvoorbeeld woede, angst of verdriet. Wanneer je onder begeleiding doorademt en doorvoelt op deze pijnlijke en/of traumatische herinneringen dan kan dit los komen en geheeld worden. Het zal hierdoor je onderbewustzijn zuiveren en dit zorgt voor minder stress in je lichaam en geest. Een positief gevolg hiervan is meer energie, meer gezondheid en jezelf beter leren kennen op een dieper niveau. Naast de helende werking die deze ademtherapie heeft op je onderbewustzijn is het ook voor je lichamelijk gezondheid erg goed. De ademsessies kunnen hulp bieden bij het herstel na een operatie, ziekte of zwangerschap. Ook tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling kan een ademsessie ingezet worden als ondersteuning. Ademtherapie kan zelfs helpen bij chronische vermoeidheid, hoofdpijn, astma, apneu of PMS, maar ook bij stress, depressie en PTSS.

Wat is bewust verbonden ademtherapie?

De adem is je levensenergie en die geeft aan hoe je in het leven staat. Tijdens de ademsessie gaan we jouw adem observeren, want jouw adem vertelt ons hoe je in het leven staat. Tijdens de ademsessies leer je jouw adempatroon kennen.

In de ruimte van de behandeling ligt een comfortabel matras, hier ga je op liggen tijdens het ademen en ik zit naast je. Mijn taak is om de adem te faciliteren. Ik kan jou vragen bijv. sneller, voller of juist oppervlakkeriger te ademen, ook ik raak jou op bepaalde plekken op het lichaam aan, waar bijv. wat spanning op staat en geef affirmaties, bijv. op gebieden waar de adem nog niet komt of wat gespannen is.

Tijdens de intake zetten we in op een intentie. Een intentie is een verlangen, wat je graag zou willen bereiken. Deze intentie bespreek en bepaal je samen met de therapeut.

Door dit vaker te doen kun je ook zelf leren hoe je bewust verbonden kan ademen om los te komen van spanning of andere gevoelens. Om echt baat te hebben bij de behandeling is het advies om een traject van meerdere sessies te doorlopen. Per persoon is verschillend wat er nodig zal zijn.

Wil je het een keer ervaren, aarzel niet en boek een ademsessie.
De kosten voor een sessie zijn terug te vinden op de tarievenpagina.

Janet Counsellingspraktijk is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Janet Counsellingspraktijk uit IJmuiden : Verslaving, Levensvragen, Lifestyle problemen, Emotionele problemen, Overspannen, burn-out klachten, Relatie problemen, verslavingsproblematiek, emotionele problemen, communicatieproblemen, conflicten, relatieproblemen, rouw en verlies, slaapproblemen, concentratieverlies, depressie klachten, levensvragen, zingeving, .

bron : Janet Counsellingspraktijk

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2023.