Waarom zijn er kinderen met enorme potentie die toch niet meekomen in het onderwijs?
Deze week is er een recensie van mijn boek 'Beelddenkers, als kwartjes vallen...' verschenen in het vakblad voor onderwijsprofessionals: PrimaOnderwijs.
Zo fijn om te lezen dat de boodschap dat onderwijs echt anders kan (en moet) en haalbaar is, door iemand anders uit het boek gehaald wordt. Met dank aan Natasja de Vrind. Ik hoop dat dit heel veel onderwijsprofessionals inspireert om een stapje verder te kijken als een leerling vastloopt en laat zien dat het wel de potentie heeft maar het er niet uitkomt.
Gisteren nog een fijn gesprek gehad op de school van een van mijn klanten. "Wat kunnen we deze leerling bieden zodat ze wat minder stress heeft?" Naast de leerling leren hoe ze leert, heeft ze ook onderwijs nodig dat aansluit bij haar behoeften. Dat was een eye-opener. Meestal blijft school het zoeken in dyslexiebehandeling (van een jaar) en hulpmiddelen. Of een korte interventie met leren omgaan met stress. Maar je kunt een kind niet veranderen.
"Hoelang blijf jij haar begeleiden?" Zolang als zij het nodig heeft.
Gelukkig vroegen ze ook naar tips en stonden ze open voor wat beelddenken is. Het probleem ligt in de nog niet-aanwezige kennis van wat beelddenken precies is. Er heerst nog steeds de overtuiging dat het kind geholpen moet worden om in het onderwijs te passen.
Gelukkig laat dit boek zien dat het ook anders kan. Dat we het onderwijs wel degelijk een klein beetje kunnen aanpassen zodat ook beelddenkers gewoon passen. Daar los je geen dyslexie mee op, maar wel een heleboel trauma-gerelateerde klachten.
Ben jij leerkracht en wil je ook het verschil maken voor je leerlingen? Bestel het boek of volg de kernopleiding Beelddenken van Het Beelddenkende brein.
Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.
bron : Beeldig Brein
Geplaatst op dinsdag 5 maart 2024.