Wat is er nodig om het onderwijs zo ver te krijgen dat ze rekening gaan houden met het hele kind?

Wat is er nodig om het onderwijs zo ver te krijgen dat ze rekening gaan houden met het hele kind? Pepijn Pullens heeft het KLIK-kompas ontwikkeld waarmee je met 1 klik kunt zien of een kind klikt met het onderwijs en of jijzelf, als leerkracht, klikt met je collega’s. Dat alles op basis van je aangeboren talenten en vaardigheden. Elk mens is anders, elk kind is anders maar de maatschappij heeft ons allemaal nodig. Waarom faciliteren we dat dan niet in diezelfde maatschappij.

Door leerkrachten in eerste instantie meer inzicht te geven in zichzelf, hoe denk jij, hoe leer jij en hoe functioneer jij, maak je iemand bewust van zijn talenten én van zijn valkuilen. Dat opent de ogen naar meer inzicht in de ander: Je collega’s en je leerlingen. Dit kun je breder trekken naar alle lagen van het onderwijs maar ook naar de werkomstandigheden.

Pepijn heeft zelf de ervaring dat zijn competenties in het onderwijs geen podium kregen. Hij heeft daarna de kunstacademie gedaan en daar heeft hij zijn capaciteiten verder kunnen ontwikkelen. Vervolgens heeft hij die talenten ingezet in het bedrijfsleven waar hij erachter kwam dat, als je je talenten maar hebt kunnen ontwikkelen, je creatieve denkvermogen heel erg gewaardeerd wordt in een omgeving waar mensen andere talenten hebben. Als je de kans maar krijgt om ze te gebruiken en als je maar weet dat dat jouw talenten zijn. Dan is jouw profiel van denken een toegevoegde waarde binnen een organisatie. Waar dan ook.

Vanuit die kennis is hij gaan werken aan het KLIK-kompas. Ook hij vindt dat we moeten beginnen met inzicht in hoe je denkt en leert voordat ‘het systeem’ jouw intrinsieke motivatie om te leren om zeep helpt door het in een leersysteem te dwingen dat niet past. Ook constateert hij dat er al veel mensen graag willen veranderen maar dat het aan alle kanten tegengehouden wordt. Tijd om de krachten verder te bundelen en ervoor te zorgen dat de bewustwording steeds verder verspreidt.

Beluister hier de podcast.

Beeldig Brein is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Beeldig Brein uit Zelhem : Huiswerkbegeleiding, rekenbegeleiding, beelddenkers, beelddenken, bijscholing, hulp bij huiswerk, opleiding beelddenken, leermogelijkheid kind onderzoeken, niet passend onderwijs, beelddenken op school, hoe moet ik leren, beelddenk kenmerken, passend onderwijs voor iedereen, kernopleiding beelddenken, webinar beelddenken, mini cursus beelddenken, vastlopen op school,.

bron : Beeldig Brein

Geplaatst op maandag 27 maart 2023.