We kunnen nooit vrede in de buitenwereld krijgen

Het woord ‘heling’ komt van heelheid.
We komen allemaal uit de heelheid, vanuit de Bron van Liefde waarin alles aanwezig is, waarin licht en duister, zacht en hard, mooi en lelijk, het mannelijke en het vrouwelijke samen één geheel vormen.

Als we dat beseffen hoeven we helemaal niets van onszelf weg te stoppen. Dan begrijpen we dat we allemaal naast onze mooie kwaliteiten ook wel eens boos of jaloers zijn, wantrouwen hebben, ons klein, verdrietig of zielig kunnen voelen. Daar is helemaal niets vreemds aan. En het is juist goed dat onder ogen te zien. Pas als we die waarheid in het licht kunnen zetten, kunnen dansen met onze schaduw, kunnen we terugkeren naar heelheid.

Die heelheid brengt rust en vrede in ons. Die heelheid maakt onszelf Licht. Licht dat wij in de wereld kunnen laten stralen, zodat ook anderen kunnen stralen. Zodat we samen heelheid en vrede ervaren.

“We kunnen nooit vrede in de buitenwereld krijgen, totdat we vrede met onszelf hebben gesloten”, zei de Dalai Lama.
Dat betekent dat als we een betere, liefdevollere wereld willen het startpunt binnenin onszelf ligt.

Daarom is heling de weg naar vrede.

Meer lezen? Ga dan hier verder.
Of download het gratis e-book

Huis voor Vrouw en Wijsheid is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Huis voor Vrouw en Wijsheid uit Waalwijk : vrouwen coaching, Healing, Rite van de baarmoeder, vrouwen workshop, lezingen voor vrouwen, sister circle, heling, de weg naar vrede, Bomenpad, Maanifestatie, Keltisch jaarwiel-jaarfeest, Pad van Kracht en Liefde, Vrouwelijk leiderschap, .

bron : Huis voor Vrouw en Wijsheid

Geplaatst op woensdag 26 juli 2023.