Week van de HSP.

Heeft jouw zoon/dochter vaak een zetje nodig om iets nieuws te proberen?

Week van de HSP.

Deze week is de week van de HSP. Een landelijke week waarin coaches en diverse tijdschriften en dagbladen extra aandacht besteden aan de eigenschap hoogsensitiviteit. Hoewel er steeds meer en bij meer mensen bekend is over hoogsensiviteit is er ook nog veel onbegrip. Heel fijn dus, dat er zo veel aandacht aan wordt besteed.

Heeft jouw zoon/dochter vaak een zetje nodig om iets nieuws te proberen? Kijkt zij in nieuwe situaties liever eerst rustig rond? Kan ze intens verdrietig of boos zijn? Maar ook genieten van kleine dingen? Wil je kind het graag allemaal goed doen? En ligt ze in bed nog lang na te denken?

Het kan een aanwijzing zijn dat je zoon of dochter hoogsensitief is. Hoogsensitviteit is een eigenschap die bij ongeveer 20% van de mensen voorkomt. Evenveel bij jongens als bij meisjes. Hoogsensitieve kinderen zijn gevoelig voor prikkels, denken diep na en reageren intens. Zij beschikken over mooie kwaliteiten, zo zijn zij vaak zorgzaam, loyaal, nauwkeurig, eerlijk, creatief, hebben een groot inlevingsvermogen en nog veel meer. Echter lopen zij ook vaker tegen problemen aan als onzekerheid, faalangst, moeite met slapen, snel overweldigd/overprikkeld zijn. Herken jij (enkele) van deze kwaliteiten en uitdagingen bij jouw zoon/dochter? Vraag je je af of jouw kind misschien hoogsensitief is? Vraag dan hier de gratis vragenlijst aan.

Wil je na het invullen van de vragenlijst graag meer weten over hoogsensitiviteit en handvatten hoe je hiermee kunt omgaan? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Jullie zijn van harte welkom!

#weekvandehsp #hooggevoelig #hoogsensitiefkind #hskcoach #opvoeding #zelfvertrouwen #weerbaarheid #faalangst

Happy Kids Trainingen is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Happy Kids Trainingen uit Den Haag : Het vergroten van het zelfvertrouwen, angst oplossen, begeleiding bij hoogsensitiviteit, leren hoe te leren, kindercoaching, kinder weerbaarheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen, coaching voor kinderen.

bron : Happy Kids Trainingen

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2022.