Wespen zorgen voor grote overlast

Overlast wespen tegengaan? Dat kan met Ongediertebestrijding Zandvliet.

Wespen zorgen voor grote overlast

In de zomer en nazomer komen wespen veelvuldig voor bij terrassen en in en om woningen, tuinen, banketbakkerijen, restaurants, cafetaria’s, bierbrouwerijen, etc. Wespen worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen. Wanneer de winter aanbreekt, sterft de nestbevolking. Slechts de jonge koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar beginnen zij ieder afzonderlijk hun nest te bouwen. Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan zolders, achter spouwmuren, vlieringen, onder dakpannen, holle bomen, oude muizengaten, in machines, naden en kieren en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond. In de directe omgeving van mens en dier kunnen wespen bijzonder hinderlijk zijn. Maar, wanneer zij zich op afgelegen plaatsen bevinden, kunnen wespen ook zeer nuttige dieren zijn, aangezien zij andere insecten elimineren. De steken van een wesp zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt met name wanneer men in de mond gestoken wordt of wanneer men overgevoelig is voor het gif van wespen. Wanneer er in de zomer veel wespennesten gevonden worden, ligt de oorzaak hiervan in de zachte winters van het voorgaande jaar. De wespen die normaal zwaar te lijden hebben van de winter kunnen nu overleven, waardoor hun aantal toeneemt. Een belangrijk advies is om, wanneer u een nest ontdekt, nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en dat kan best binnenshuis zijn. Een zeer afdoende methode om van de overlast van wespen (en ander vliegende insecten) af te komen, is het inschakelen van een deskundige in het bestrijden van ongedierte. Voor een passende oplossing kunt u Ongediertebestrijding Zandvliet inschakelen. Bel 0251-242233 of mail info@jaapzandvliet.nl voor meer informatie over bovengenoemde of andere plaagdieren.

De methode van bestrijden is het bespuiten van de nestingang(en) met een poeder. Deze toepassing kan overdag plaatsvinden. Voordeel van deze methode is dat de in- en uitvliegende wespen met het poeder in aanraking komen en, wanneer zij het nest betreden, met dit poeder de koningin en de larven doden.

Ongediertebestrijding Zandvliet is een ongediertebestrijding uit Nederland. Trefwoorden van Ongediertebestrijding Zandvliet uit Heemskerk : ongediertebestrijding Heemskerk, wespen bestrijding Heemskerk, spinnen bestrijding Heemskerk, zwam bestrijding Heemskerk, houtworm bestrijding Heemskerk, kruipruimte-inspectie Heemskerk, determinatie Heemskerk, last van ongedierte Heemskerk, .

bron : Ongediertebestrijding Zandvliet

Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015.