Wil jij je kind helpen gevoelens te verwoorden?

Lees hier verder hoe onze kinderen zijn gestart. Kan jij en je kind hulp gebruiken dan is de online challenge praten met kinderen over gevoelens heel waardevol om te doen.

Wil jij je kind helpen gevoelens te verwoorden?

Praat jouw kind over zijn of haar gevoelens?

De eerste week zit er al weer bijna op . Hoe gaat je kind om met de overgang van zomervakantie naar school? Praat je kind over zijn of haar gevoel? Kan jij het gedrag van je kind lezen? Heb je voldoende tools om met je kind in gesprek te gaan over gevoelens.? Lees dan vooral door!

Voor onze kinderen is het pittig. Vorige week, voordat school begon merkte wij al onrust bij de kinderen. Vooral bij onze negenjarige oudste zoon. De laatste dagen van de vakantie kwam hij niet meer goed tot spelen. Het ging van hot naar her en van alles viel uit zijn handen. Hij is super creatief en heeft een inktsetje waar hij prachtige kunstwerken mee maakt. Hij had een schatkaart gemaakt met een prachtige draak erop. Zo mooi! Vervolgens dubbel geklapt en door de brievenbus gedaan. Voor zijn broertje. Super lief en leuk. Je weet wat er gebeurd als je inkt niet eerst droogt en het dubbel vouwt. Oorzaak en gevolg, ook voor onze zoon een andere resultaat dan verwacht.

En dan de teleurstelling de hele tekening kapot. Hij ging er wel goed mee om. Opnieuw maken. Het is een doorzetter! Maar te moe en dan gaat het mis. De inkt zit overal Hij gaat het zelf school maken. Zelfstandig hoor, maar je snapt hoe de badkamer er daarna uit zag Ik moest alle zeilen bij zetten om kalm te blijven. Het is zijn onmacht We zijn allemaal moe Het vraagt super veel om liefdevol in de ouderrol te blijven. even poetsen en klaar.

We zien de onrust en weten we precies hoe hij zich voelt. Overprikkeld en we zijn nog niet eens begonnen met school. We doen maar extra lief, zijn er voor hem en proberen zelf zo kalm mogelijk te blijven. Tegelijk daagt hij uit en af en toe raken we geïrriteerd. We zijn ook mensen en ook wij staan onderdruk.

Op mijn werk gaat een school sluiten dus mijn teamleider denkt; doe er maar een school bij Sander bij Tuurlijk! We zijn weer begonnen. Er komt zoveel op ons af. Het hoort er allemaal bij. Laten we onze gevoelens vooral niet wegdrukken. Geef ze ruimte dan leren we onze gevoelens verdragen. We zijn echt wel sterk en kunnen meer verdragen dan we denken!

Natuurlijk kan jij je kind ook helpen. Probeer deze week extra aan de te sluiten bij de gevoelens die er zijn bij jouw kind. Dat is ook wel moeilijk. Zeker! Gelukkig staat het nazomer aanbod nog van praten met kinderen over gevoelens voor je klaar. Hoe leuk en laagdrempelig is het om samen met je kind tiendagen lang middels spel en verbeelding aan de slag te gaan met gevoelens. Tot en met 31 augustus kan je gebruik maken van de nazomer korting. Je ontvangt ook als bonus een opname van het Webinar praten met kinderen over gevoelens. Bekijk het maar via de link.

https://jeugdenkinderpraktijkrota.nl/aanmelden-voor-challenge-met-kinderen-over-gevoel-praten/

Jeugd- en Kinderpraktijk Rota is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Jeugd- en Kinderpraktijk Rota uit Amersfoort : kindercoach, coaching voor kinderen met boos gedrag, coaching voor kinderen, coaching voor kinderen met weinig zelfvertrouwen, online coaching, kindercoachpraktijk, kindercoachtraject, integratieve kindercoaching, Kindercoach zelfvertrouwen amersfoort, Kind heeft woedeaanvallen, kind driftbuien, kind is vaak boos, kind faalangst, kind heeft angsten, mijn kind heeft vaak verdriet, kind huilt veel, online kindercoaching, online training ouder en kind, de kunst van boos zijn, boos gedrag kind begrijpen, emoties leren herkennen kind, emoties uiten kind, kind heeft moeite met emoties, bouwen aan zelfvertrouwen kind, praten met kind over gevoelend, zelfbeeld kind versterken, gratis kindercoach consult, Hulp jonge kind, Hulp kinderen 4 tot 12 jaar, Begeleiding voor kinderen met boos gedrag, Coaching voor kinderen, Begeleiding voor kinderen met weinig zelfvertrouwen, Kinderpraktijk, Coaching, Kindercoach, Hulp bij opvoeden, Bouwen aan zelfvertrouwen, Grip op schermen, Boosheid bij kinderen, Kinderpsycholoog podcast, Gratis e-book boosheid bij kinderen begrijpen, Challenge praten met kinderen over gevoelens, Bouwen aan vriendschap, Oefeningen voor professional voor kinderen met boos gedrag, Gedragsproblemen, Frustratie, Amersfoort, Utrecht Wenst.

bron : Jeugd- en Kinderpraktijk Rota

Geplaatst op donderdag 25 augustus 2022.