Zo verhoog je het engagement van je leden en donateurs

Zo verhoog je het engagement van je leden en donateur

Of je nu een non-profit of een professionele organisatie leidt, het betrekken van je leden en donateurs is essentieel. Zij vormen immers de ruggengraat van je organisatie. Maar wat is de beste manier om hen te betrekken? Nou, met de juiste strategie en hulpmiddelen is het gemakkelijker dan je denkt. In dit artikel kijken we naar enkele effectieve manieren om de betrokkenheid bij je leden en donateurs te vergroten.

Maak een boeiende nieuwsbrief

Eén van de beste manieren om je leden en donateurs betrokken te houden, is door een boeiende nieuwsbrief te maken. Je gebruikt deze nieuwsbrief om nieuws te delen over komende evenementen of activiteiten, updates te geven over de voortgang van verschillende projecten, of zelfs gewoon bijzondere verhalen uit je organisatie onder de aandacht te brengen. De sleutel is ervoor te zorgen dat je inhoud geeft die interessant en relevant is voor je publiek. Probeer bovendien de soorten inhoud te variëren, zodat er voor ieder wat wils is: artikelen, foto's, video's, enz.

Maak contact via sociale media

Sociale media zijn vaak van onschatbare waarde om in contact te komen met je leden en donateurs. Via platforms als Facebook en Instagram neem je snel rechtstreeks contact op met mensen om hun vragen te beantwoorden of informatie te geven over komende evenementen of activiteiten. En als iemand iets positiefs over je organisatie online zet (bijvoorbeeld een recensie), zorg er dan voor dat je de tijd neemt om diegene publiekelijk te bedanken. Niet alleen laat je zo zien dat je hun steun waardeert, maar het moedigt ook andere mensen in hun netwerk zoals hun personeel aan om ook betrokken te raken.

Organiseer evenementen en activiteiten

Er gaat niets boven face-to-face interactie als het gaat om het opbouwen van relaties met leden en donateurs. Hierom is het organiseren van evenementen of activiteiten zo'n geweldige manier om een hoge engagementscore te krijgen. Als je bijvoorbeeld een non-profit organisatie hebt, overweeg dan om maandelijkse vrijwilligersdagen te organiseren waar mensen persoonlijk samenkomen en werken aan projecten die verband houden met je missie. Als je deel uitmaakt van een professionele groep, organiseer dan bijvoorbeeld workshops waar experts in hun vakgebied lezingen geven over onderwerpen die verband houden met de sector. Dit soort evenementen bieden geweldige mogelijkheden voor mensen om niet alleen betrokken te raken, maar ook om meer over elkaar te leren. Dit zorgt op de lange termijn voor sterkere relaties.

Betrokkenheid bij leden en donateurs is essentieel voor elke succesvolle organisatie. Begin vandaag nog met het betrekken van die belangrijke personen met deze tips en met behulp van member engagement software.

TO BE FOUND is een communicatie bureau uit Nederland. Trefwoorden van TO BE FOUND uit Dordrecht : bedrijf laten groeien, hulp bij online marketing, marketing bedrijf, online advertising, content, online marketing bureau, beter vindbaar worden op het internet, bedrijf laten groeien door slimme marketing, email marketing.

bron : TO BE FOUND

Geplaatst op vrijdag 3 maart 2023.