Zorg jij voor voldoende ont-spanning?

Voor je het in de gaten hebt loop je jezelf voorbij en ben je druk met van alles. Dat betreft m'n zorgen voor een ander. Als vrouwen zijn we vaak geneigd onszelf weg te cijferen. Dat gaat op den duur wel allerlei klachten opleveren.

Je kent het wel. Voordat je het in de gaten hebt, ben je weer volop aan het ‘geven’ of zorgen. Voor je gezin, school, je werk, de vereniging. En je vergeet daarbij jezelf. Dit gaat vaak heel ongemerkt, en je hebt het pas door wanneer het alweer te laat is. Je klachten beginnen weer op te spelen.

Wij vrouwen zijn er een kanjer in onszelf weg te cijferen en altijd maar te zorgen voor mensen in onze naaste omgeving.
Terwijl zorg voor jezelf ook zo enorm belangrijk is.

Als we te ver afdwalen bij ons zelf en teveel op onze schouders laden, ontstaan er her en der spanningen in ons lijf. Her en der verkrampt het, omdat het teveel energie gaat kosten en de lasten kennelijk toch groter zijn dan we werkelijk aankunnen. Spanningen maken dat ons lichaam ons op tijd waarschuwingssignalen geeft. Als spanningen te lang blijven bestaan, en we negeren ze, worden ze geleidelijk aan tot blokkades.

De boel stagneert helemaal, en op diverse plekken in ons lijf kan het helemaal op slot gaan zitten. Diverse processen lopen niet meer naar behoren. We krijgen pijn, last van slaapstoornissen en vermoeidheidsklachten spelen op. Ons zenuwstelsel geeft nog meer signalen af, omdat het nog meer overladen wordt. En dan kan het zichzelf steeds minder goed resetten.

Het is heel wezenlijk, en vooral naarmate je ouder wordt, om regelmatig tijd aan jezelf te spenderen. Om alleen maar dingen te doen, die jij leuk vindt. Om dingen te doen waar je energie van krijgt.

Om je helemaal terug te trekken uit de dagelijkse sleur en goed zorg voor jezelf te dragen. Het is belangrijk goed te voelen, waar jij op ‘aan’ gaat, en wat jou ondermijnt. Waar je eigenlijk een weerstand bij voelt. Ont-spanning maakt dat je lijf weer in balans komt. De spanning vloeit weg, of je krijgt misschien een ont-lading van emoties. Ook dat is goed, want misschien heb je al veel te lang zaken opgekropt.

Voor die vrouwen die heel erg gevoelig zijn, denk ook eens aan een behandeling: craniosacraaltherapie.

Craniosacraaltherapie is een hele verfijnde vorm van lichaamswerk, die voorbij de mind gaat. Middels craniosacraaltherapie ontstaan er spontane ont-ladingen en ont-spanningen waardoor bepaalde processen ineens weer lopen, zodat je je in no time ineens weer een ander mens kunt voelen. Het lichaam, en dan mn het zenuwstelsel reageert zo ontzettend goed op deze verfijnde methode, omdat het niet manipulatief is en niet invasief. Het lichaam voelt zich juist enorm veilig en gedragen, waardoor er makkelijker openingen, verzachtingen en transformaties kunnen ontstaan. En dat is precies de bedoeling.
Op een manier waarbij het lichaam zelf bepaalt waar het aan toe is, en wat het nodig heeft. Zo is het elke keer weer bijzonder wat ik voel en zie gebeuren.

Voel je welkom!
De waardevolle Vrouw

De waardevolle Vrouw is een natuurgeneeskunde uit Nederland. Trefwoorden van De waardevolle Vrouw uit IJhorst : minderwaardig, bekritiseren, ben ik waardevol, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, uitgeput, burn-out klachten, onverwerkte emoties, ondermijnende gedachten, overtuigingen veranderen, inzichtgesprek, lichamelijke klachten, leren loslaten, healing, .

bron : De waardevolle Vrouw

Geplaatst op woensdag 15 november 2023.