Zuid op het medicijnwiel

Wanneer schijnt jouw innerlijke zonnetje?

Zuid op het medicijnwiel

Sta ik op het punt om naar een volgende camping te trekken, zegt iemand: Oh, maar de komende week wordt er veel regen verwacht. Ik antwoord spontaan: ja, maar ik ben mijn eigen zonnetje! Later denk ik: waar kwam dat vandaan?

De zomer is een tijd van kwaliteiten uitbouwen tot een volwassen plant. Waar ik in mezelf aan heb gewerkt dit afgelopen jaar is krachtiger geworden.

Door opvoeders en maatschappij ben ik als een gehoorzaam kind en mens opgevoed. Met de stroom mee, aanpassen en meedoen zoals het hoort. Snel reageren, een oordeel klaar hebben, weten wat ik wil. Want dat vraagt de maatschappij, toch? En dat voelt ook lekker veilig en vertrouwd. Totdat ik wakker word en bewuster stap-voor-stap mijn eigen koers ga varen. Stemmingen en meningen van anderen bij die ander laten, zodat ze het zelf kunnen oplossen. Niet als een spons door het leven gaan. Niet mijn eigen gelijk willen halen of met elke trend meelopen. Mijn onderscheidingsvermogen groeit. Ik neem verantwoordelijkheid voor waar ik sta. Vind rust en vrede in mezelf.

Een vakantie is een uitgelezen periode om een kwaliteit of wens uit te diepen, te versterken zonder teveel afleiding of verplichtingen. En ja, daar gebruik ik graag de vakantie voor. Opruimen, mee door gaan wat nog niet volgroeid is, oefenen en steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven. Dat ervaar ik langs het pad van het medicijnwiel. En het medicijn zelf? Dat zijn de levenslessen die ik voor mijn voeten krijg. Zo word ik beetje bij beetje "heel": degene die ik van binnen ben.

Ik ben een jaar lang door dit medicijnwiel gelopen om bewuster te worden van de stappen die ik kan en moet nemen om verder te groeien. Wat komt er op mijn pad en welke keuzes maak ik dan. Net als de natuur buiten ons blijft alles veranderen, groeien en sterven. Het wiel is daar een perfect symbool en hulpmiddel voor.

Dus bij de volgende stap kom ik weer in het zuidwesten: de nazomer. Wat gebeurt er als je zo'n reis aan een thema koppelt....

Teken van Licht is een coaching uit Nederland. Trefwoorden van Teken van Licht uit Haarlem : sjamanistische praktijk, praktijk voor healing, praktijk voor counseling, Energetische counseling, Sjamanistische counseling, Counseling van dromen, Sjamanistische healing, weer in balans komen.

bron : Teken van Licht

Geplaatst op woensdag 29 juni 2022.