5 tips om uw Magento webshop sneller te maken

Zorg dat uw online webshop sneller wordt geladen en u zult direct verschil merken in betere vindbaarheid, een hogere ordewaarde, bezoekers die langer op een pagina blijven en u krijgt een lagere bounce rate.

Tip 1: Optimaliseer afbeeldingen

Een website bestaat tegenwoordig voor driekwart uit afbeeldingen. Veel van deze afbeeldingen worden niet gecomprimeerd en zijn daardoor erg zwaar om in te laden. Om dit sneller te maken kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld CSS Image Sprites, hiermee maakt u van veel losse afbeeldingen één grote afbeelding. Hierdoor wordt de pagina direct sneller. Hiermee haalt u makkelijk een hoog resultaat!

Tip 2: Gebruik van externe modules

Externe modules besparen veel tijd, u hoeft deze functionaliteiten niet zelf te ontwikkelen. Om makkelijk een overzicht te krijgen over welke modules de oorzaak zijn van een slechte performance kunt u de New Relic of Magento AOE Profiler module gebruiken.

Ga selectief om met het installeren van Magento modules, elke extra module zorgt voor meer belasting op de processor en database van de webserver.

Tip 3: Optimaliseer het Critical Rendering path

De webpagina in stappen laten laden heet Critical Rendering Path. Wanneer dit geoptimaliseerd is, gaat het laden van pagina’s aanzienlijk sneller. Het optimaliseren van het Critical Rendering Path is een complex proces waarbij er keuzes moeten worden gemaakt welke data de marketingwaarde verhoogt en welke content de meeste relevantie heeft.

Tip 4: Gebruik Varnish Cache

De grootste versneller van websites is cachingtechniek Varnish. Varnish staat nog voor de webserver gepositioneerd. Een opgevraagde content die eerder gebruikt is, wordt uit het geheugen geserveerd. Het kan dus een erg grote snelheidswinst opleveren. Het uitsluiten van deze content kan vrij arbeidsintensief en ingewikkeld zijn.

Tip 5: Werk met HHVM / HipHop

HHVM is een nieuwe techniek dat ontwikkeld is door Facebook. Facebook zit vol PHP scripts, het is noodzakelijk om deze snel te kunnen uitvoeren. De kracht van HHVM is dat de PHP code in betere blokken wordt vertaalt. De processor kan hierdoor sneller pagina’s genereren en staan dan sneller klaar voor nieuwe bezoekers, een win-win situatie dus.