Baas zijn over je denken

Het pad naar meer voldoening in je leven. Hoe kun je bewuster leven?

Je gedachten kun je niet stopzetten, ze komen en gaan. Je kunt er wel een andere betekenis aan toekennen. Is het 100% waar wat ik denk? Is het een feit? Is het een oordeel?

Deze vragen kun je jezelf stellen als er gedachten in je opkomen die je gevoel beïnvloeden. Door ze op een andere manier te belichten wordt het gevoel minder zwaar. Dat is de kern van aandachttraining. In het hier en nu zijn en je minder laten beheersen door pijn, verdriet, boosheid of andere ondermijnende gevoelens.

Is dit te leren?
Ja, je kunt aanleren om dagelijkse dingen bewuster te doen, d.m.v. een bewustere levenshouding, aandacht hebben voor wat er nu is. Je kunt leren om beter te herkennen wanneer je niet in het moment bent, maar met je gedachten in het verleden of toekomst zit. Door met je aandacht meer in het hier en nu te zijn, kun je bewustere keuzes maken.

Het geeft ruimte in je hoofd. Je leert beter je grenzen herkennen, ontspannen, genieten van kleine dingen waar je normaal aan voorbij gaat en vaak kun je met meer afstand naar je gedachten kijken. Daarnaast leer je om dichter bij jezelf te blijven, wie ben ik, hoe sta ik op dit moment in het leven, wat vind ik belangrijk.

Meer weten? www.grandiooz.nl

Over .

. valt onder aanhangwagen uit . Trefwoorden van . zijn networks, GEO services,.

Lees meer over ..