Meerwerk in de bouw wordt niet betaald

Het is een veel voorkomend probleem in de bouw, dat wellicht herkenbaar is. U heeft meerwerk uitgevoerd, maar deze wordt uiteindelijk door de opdrachtgever niet uitbetaald.

Als u werkzaam bent als zzp 'er, kan het niet betalen van extra werk u flink wat financiële schade opleveren.

Meerwerk is werk er dat tijdens de uitvoering van een afgesproken opdracht extra bijkomt, maar waarover in de aanvankelijke overeenkomst eerst geen afspraken waren gemaakt. Dit type werk is dus een verrichting boven de in het bestek overeengekomen werkzaamheden.

Dikwijls is dit extra werk het gevolg van de opdrachtgever zelf, die ineens andere eisen stelt, een uitbreiding wenst of iets veranderd wil zien. U, als uitvoerder, zzp 'er of ondernemer, voert de extra werkzaamheden daarna volgens de wensen van de opdrachtgever uit, maar krijgt voor de extra gewerkte uren géén loonkosten betaald. Incasso is voor een bouwbedrijf dan vaak nog de enige mogelijkheid.

Wat te doen bij een conflict over meerwerk?

Hoe ligt dit juridisch? Heeft u recht op een extra betaling bovenop de overeengekomen bestekprijs? Wat kunt u precies doen om het extra werk toch betaald te krijgen?

Dit zijn belangrijke vragen voor veel ondernemers, want als je iets niet wilt is het onterechte inkomstenderving of werk dat u voor niets heeft gedaan.

Toch geld incasso krijgen

Juridisch staan ondernemers in de bouw in het geval van extra werkzaamheden die niet betaald worden, vaak sterker dan gedacht wordt. Maar veel ondernemers hebben niet de tijd of mogelijkheden om zich in meerwerkkwesties vast te bijten en laten de extra incasso waar ze recht op hebben daarom maar schieten. Nieuwe klussen eisen immers alle aandacht op en aan 'van e wal in de sloot raken' heb je als bouwondernemer of in de zzp natuurlijk geen behoefte.

Daarom is het verstandig om uw incasso uit te besteden aan ons gespecialiseerde incassobureau. Wij werken volgens een 'no cure, no pay incasso' methode, dus als ondernemer kunt u alleen maar financiële winst behalen door ons in te schakelen om alsnog het rechtmatige loon voor uw werkzaamheden op te eisen.

Kijk nu op onze website voor meer vrijblijvende informatie en neem contact met ons op. Wij helpen u als ondernemer graag verder, omdat wij vinden dat harde werkers in de bouw verdienen waar ze recht op hebben!