Moeite met het schrijven van je ondernemingsplan? 2 tips van een expert

Wil jij graag je eigen onderneming gaan beginnen, maar heb je moeite met het schrijven van je ondernemingsplan?

We begrijpen dat er veel op je af komt wanneer je je eigen onderneming wilt gaan starten en dat dat soms best overweldigend en ingewikkeld kan zijn. In dit artikel geven wij, namens Credo Ondernemingsplan je daarom 2 expert-tips voor wanneer jij moeite hebt met het schrijven van je ondernemingsplan. Kun jij wel wat tips en tricks gebruiken? Lees dan snel verder!

Moeite met het schrijven van je ondernemingsplan?

Het kan best lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen als je een eigen onderneming wilt opstarten. Er zijn ontzettend veel dingen die je moet regelen en waar je rekening mee moet houden. Toch raden we zeker aan om te beginnen met het schrijven van je ondernemingsplan. Dit kan best een pittige klus zijn, maar als je je ondernemingsplan af hebt dan heb je alle punten helder en kun je stap voor stap aan jouw onderneming gaan bouwen. Als je van jezelf weet dat je moeite hebt met schrijven en het uitdenken van je hele bedrijfsplan dan kun je een ondernemingsplan laten schrijven. Zo weet je zeker dat alles in je ondernemingsplan staat wat erin moet en dat het overzichtelijk, professioneel en netjes is. Dit is ook handig wanneer je je ondernemingsplan aan investeerders moet laten lezen als er een investering nodig is voor jouw bedrijf. Bovendien kun jij je focussen op de dingen waar jij goed in bent én het scheelt je tijd aangezien deze mensen veel vaker een ondernemingsplan geschreven hebben en dus veel sneller kunnen dan jijzelf.

2 expert tips voor het schrijven van je ondernemingsplan

Als je er toch voor kiest om je ondernemingsplan zelf te gaan schrijven dan zijn hier 2 tips die je hierbij kunnen helpen. Zo wordt het schrijven van jouw ondernemingsplan een stukje makkelijker!

Tip 1: Maak een overzicht

Wanneer je nog niet helemaal helder hebt welke missies en doelen je precies hebt met je bedrijf, kun je beginnen met het maken van een overzicht, bijvoorbeeld in de vorm van een mindmap. Pak een leeg vel papier en schrijf alle woorden op die in je opkomen. Later kun je dit stuk voor stuk verder uitwerken en opnemen in je ondernemingsplan.

Tip 2: Bepaal je doelgroep

Het bepalen van jouw ideale klant is ook een belangrijk onderdeel. Als je weet wie jouw ideale klant is en wat hun hulpvraag of ‘probleem’ is dan kun je jouw dienst daarop aanpassen. Zo kun je goed inspelen op de vraag en een duidelijk beeld krijgen van hoe je ondernemingsplan eruit moet komen te zien.

Ik hoop dat je iets aan deze tips gehad hebt en wens je heel veel succes toe met jouw onderneming en het schrijven van jouw ondernemingsplan!

Over TO BE FOUND

TO BE FOUND valt onder communicatie bureau uit Dordrecht. Trefwoorden van TO BE FOUND zijn bedrijf laten groeien, hulp bij online marketing, marketing bedrijf, online advertising, content, online marketing bureau, beter vindbaar worden op het internet, bedrijf laten groeien door slimme marketing, email marketing.

Lees meer over TO BE FOUND.