Werken met plezier!

Iedereen wil graag met plezier werken, maar wat zijn nu onderdelen die plezier geven in uw werk?

Wat zijn onderdelen die het werkplezier verhogen?

1. De doelstellingen van uw bedrijf c.q. afdeling zo concreet mogelijk maken. Wanneer? Hoe? Hoe meten we het? En vooral: welke beloning stellen we in vooruitzicht als we dat doel halen?

Vele organisaties hebben jaarplannen en of projectdoelstellingen. Het is de uitdaging om deze zo concreet mogelijk te vertalen op uw eigen niveau. Tijdens de workshop worden voorbeelden van deelnemers gebruikt om de bedrijfsdoelstellingen spannender, interessanter en vooral persoonlijker te maken.

2. Ken uw collega’s: Probeer ook eens uw collega’s op een andere manier te leren kennen, organiseer regelmatig activiteiten waarop u elkaar op een andere manier leert kennen.

Naast de bekende uitjes is het ook een uitdaging om eens andere vragen te stellen aan uw collega’s. Meestal zijn er twee duidelijke types te onderscheiden: de vertellers en de luisteraars. Maar de meest interessante medewerkers zijn diegene die vragen stellen, die interesse tonen in anderen. Tijdens de workshop worden hier tal van voorbeelden van gegeven.

3. Probeer zo af en toe “out of the box” te denken. Wat zou u doen als u eigenaar en/of eindverantwoordelijke zou zijn. Fantaseer en praat daarover.

Tijdens de workshop wordt hierin geoefend, wat zou u doen om uw bedrijf meer winstgevend, bekender, gezelliger etc. te maken? Vervolgens zijn dit soort gedachten interessant om met een juiste persoon te bespreken. In de praktijk blijkt dat veel mensen dat in ieder geval wel doen, maar nooit op de juiste manier bespreken.

4. Durf met elkaar extra doelstellingen te maken: wij zijn de beste, leukste, snelste afdeling/organisatie! Maar maak het dan ook concreet: hoe weten we dat? Er wordt u geleerd hoe u dit kunt bewerkstelligen.

Vanuit een paar praktische voorbeelden wordt u op weggeholpen om dit in uw eigen omgeving op te pakken. Tijdens een werkoverleg bij uw organisatie/afdeling kunt u d.m.v. enkele duidelijke vragen iedereen meekrijgen om gezamenlijk aan de slag te gaan met echte uitdagingen.

5. Volg met elkaar cursussen en workshops. Bespreek daarna met elkaar hoe de inhoud van deze onderdelen vertaald kunnen worden in uw organisatie.

Welke cursussen en workshops u ook gaat volgen, het is vooral interessant wat u met de aangeboden informatie gaat doen. Een aanrader is uiteraard de workshop werken met plezier te gaan volgen!

6. Zorg voor uw vitaliteit. Hoe gezonder u bent, hoe prettiger u zich voelt. Beweeg voldoende en probeer ongezonde eet- en drinkgewoontes tot een minimum te beperken.

Het is een feit dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit. De sportievelingen onder u weten wel hoe ze dit moeten aanpakken. Maar voor diegene die moeite hebben om te starten is er een belangrijk advies: maak uw doelstelling niet te groot en begin nu! Pak een keer de trap i.p.v. de lift, loop tijdens de pauze eens 15 minuten etc. Vaak willen mensen te snel een groot resultaat, maar het werkt alleen als u in staat bent om uw gewoontes ten goede kunt aanpassen. Het zelfde geld voor voeding, in een perfecte wereld eten we alleen maar gezond maar helaas is de realiteit dat we in een wereld leven met een constant aanbod van minder gezonde zaken. Doe daar niet al te moeilijk over, als u teveel of verkeerd hebt gegeten, probeer het de dag erna te compenseren. Tijdens de workshop worden allerlei eenvoudige en praktisch snel uitvoerbare tips hiervoor gegeven.

7. Lach gerust hardop. De bekende slappe lach geeft enorm veel energie die zeer prettig voelt.

Het motto lachen is gezond is in vele aspecten een belangrijke wijsheid. Sommige mensen zijn echter te bescheiden of zelfs angstig om het lachen te stimuleren. Er worden oefeningen gegeven om het lachen te stimuleren en vooral te ervaren hoe lekker dat kan voelen. Uiteraard is dit niet voor iedereen even eenvoudig, maar een team waarin op de goede manier gelachen kan worden, heeft vaak ook de beste resultaten.

8. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Hoe beter deze is, hoe beter u kunt omgaan met stress en werkdruk.

Het gevaar van een burn-out is een bekend fenomeen. Te lang is dan de balans werk-privé op de verkeerde manier geweest. Veel mensen vinden het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. Tijdens de workshop worden veel praktische tips gegeven om daar wel de juiste balans in te vinden. Een paar voorbeelden: bespreek het met uw partner en laat hem/haar u daar bij helpen. Neem alleen werk mee naar huis wat u ook echt moet doen. Vaak wordt vrijdagmiddag een stapel meegenomen omdat men het gevoel heeft dat het anders niet af komt. Het hele weekend voelt men dan de werkdruk en pas zondagavond wordt er een gedeelte van het werk gedaan, waardoor men met een schuldgevoel naar het werk gaat. Een ander simpel advies is het lezen van iets totaal anders dan werk gerelateerde literatuur. Een keer een goed boek lezen zorgt voor geestelijke ontspanning.

In een zeer interactieve workshop Werken met plezier, wordt uitgebreid ingegaan op alle praktische problemen die zich kunnen voordoen. Aan het einde van de workshop heeft u een persoonlijk en concreet stappenplan die bij u persoonlijk als ook bij uw organisatie past! De verandering begint vandaag!

www.felenenpartners.nl

info@felenenpartners.nl

Over Adviesbureau Felen & Partners

Adviesbureau Felen & Partners valt onder adviesbureau uit Amsterdam. Trefwoorden van Adviesbureau Felen & Partners zijn individule coaching, life coach, werken met plezier, werken met plezier, humortrainingen.

Lees meer over Adviesbureau Felen & Partners.